High Tech Campus Eindhoven uitmuntende gastheer voor woMENspiration 2018

img_3936.jpg

High Tech Campus Eindhoven uitmuntende gastheer voor woMENspiration 2018

WoMENspiration vond plaats op wat ook wel het intelligentste stukje Nederland wordt genoemd. Op de High Tech Campus in Eindhoven werken meer dan 160 bedrijven en instituten en zo’n 11.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers aan toekomstige technologieën en producten. Het Nederlandse Silicon Valley was voor even de gastlocatie van ruim 250 mode-ondernemers en andere prominenten uit de mode-industrie.

 

Christine Boland startte haar presentatie met een treffende blik op de wereld op dit moment. Vol ontwikkelingen in een paradoxical time frame. De menselijkheid die zich probeert op allerlei manieren te manifesteren, zoals de gele hesjes en #metoo movement tegenover de steeds verder gaande individualisering en ontwikkelingen in robotica en artificial intelligence. Stromingen die we terugzien in de mode. Nieuwe materialen die ons beschermen of minder invloed hebben op de ecologische balans. Meer ruimte en waardering voor imperfectie. Looking good wordt minder belangrijk dan feeling good.

Ook Stefan Compeer, specialist in herentrends, ziet positief gestemde individualisering weer de overhand nemen. Eigen ontwerpen maken, eigen looks zijn belangrijker dan de gevestigde orde. Leeftijd is niet meer van belang, klassieke mode vindt zijn weg naar een jongere doelgroep. En natuurlijk de materialen die enorm sterk in ontwikkeling zijn, naar groenere toepassingen en met veel meer nadruk op comfort en veiligheid.

De Innovated Signify Light Tour van gastheer Philips toonde de effecten van licht op de gemoedstoestand van consumenten. Aan de hand van diverse experimenten werd de invloed van licht op koopbereidheid en kwaliteits- en prijsperceptie duidelijk. Effecten waarover tijdens de hapjes en drankjes aan het einde van het programma uitgebreid werd nagepraat.